WPML not installed and activated.

Szobafestő (részszakma)

Képzés megnevezése: Szobafestő (részszakma)
Ágazat: Építőipar
Az alapszakma azonosító száma és neve: 4 0732 06 05 Festő, mázoló, tapétázó
Besorolása a képzési területek egységes osztályozási rendszere (KEOR) szerinti kód alapján: 0732 Építőipar, magas- és mélyépítés
A részszakma legjellemzőbb FEOR száma, megnevezése:
7535 Festő és mázoló

ÉRDEKEL A KÉPZÉS


A részszakma keretében ellátható legjellemzőbb tevékenység, valamint a munkaterület leírása:

A szobafestő az építőipar befejező szakmái közül az egyik leglátványosabb szakmaterület. A szobafestő szakember feladata a terveknek, és a műszaki leírásnak megfelelően, különféleanyagú és tulajdonságú külső és belső, új és régi felületeken bevonatrendszert alakítani ki, illetve újítani fel. Eközben hagyományos és modern technikákat, anyagokat, eszközöket, szerszámokat, gépeket használ. A felületeket kreatív módon díszíti és megóvja a környezetihatásokkal szemben. A megfelelő bevonatrendszer kialakításához elengedhetetlen a szakszerűfelületdiagnosztika, a felület, előkészítése, előkezelése. Tevékenységét a kézi és gépi festésitechnológiák alkalmazásával önállóan, a munka-, környezetvédelmi-, és biztonsági előírásokbetartásával végzi.

Jelentkezés feltétele: alapfokú iskolai végzettség vagy a Dobbantó program elvégzése,(ágazati alapvizsga), foglalkozás egyészségügyi alkalmasság, pályaalkalmassági vizsgálat (tériszony, színtévesztés, színlátás, térlátás vizsgálatok).

Képzés óraszáma: 480 óra

A képzésre jelentkező kérésére a képzés óraszáma előzetes tudásméréssel vagy előzetesen megszerzett tudás beszámításával csökkenthető.

Előzetes tudásmérése:

A képzésre jelentkező dokumentumokkal nem igazolt tanulmányai vagy megszerzett gyakorlati tapasztalatai alapján képes-e a képzés során elsajátítandó tananyagegység követelményeinek teljesítésére, amelynek eredményeként a követelmények megfelelő szintű teljesítése esetén a tananyagegység elsajátítására irányuló képzési rész alól a képzésre jelentkezőt fel kell menteni.

Előzetesen megszerzett tudás beszámítása:

A képzésre jelentkező – dokumentummal igazolt – tanulmányainak beszámítása, amelynek eredményeként a tananyagegység elsajátítására irányuló képzési rész alól a képzésre jelentkezőt fel lehet menteni.

A képzés díja a fentiek alapján kerül megállapításra, részletfizetési lehetőséget biztosítunk.

Képesítő vizsga:

A szakmai képzés elvégzéséről „Tanúsítványt” kap a résztvevő. Képesítő vizsgára ennek birtokában független akkreditált vizsgaközpontban lehet jelentkezni.

A képesítő vizsga vizsgatevékenységeinek részletes leírása a http://szakkepesites.ikk.hu/ weboldalon érhetők el (Képzési és kimeneti követelmények Festő, mázoló, tapétázó szakma, Kapcsolódó részszakmák megnevezése: Szobafestő).

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ:
Hegedüsné Jugovits Andrea – pályázati és felnőttképzési referens,
tel.: + 36 30 106 1365, e-mail: hegedusne.andi@nagykanizsaiszc.hu

 

Copyright © 2016 Nagykanizsai SZC | Minden jog fenntartva!