PLC programozó

Képzés megnevezése: PLC programozó
Ágazat: Elektronika és elektrotechnika
Programkövetelmény azonosító száma: 07145003
Besorolása a képzési területek egységes osztályozási rendszere (KEOR) szerinti kód alapján: 0714 Elektronika és automatizálás

ÉRDEKEL A KÉPZÉS


Megszerezhető szakképesítéssel ellátható legjellemzőbb munkaterület, tevékenység vagy munkakör leírása:

A PLC programozó a berendezésekhez, folyamatokhoz, technológiákhoz, célgépekhez PLC programot tervez, grafikus és szöveges programnyelveken programot ír, módosít, tesztel. Az elkészített, módosított programot dokumentálja, archiválja. Ipari buszrendszereket, hálózatokat, konfigurál, paraméterez, üzemeltet. A rendszer működését diagnosztizálja, a be-, kimeneteket monitorozza. Bevonja a PLC-t a hibakeresés folyamatába és dokumentálja tevékenységét. Az általa készített programnak meg kell felelnie a szakmai, biztonságtechnikai és a munkavédelmi követelményeknek. Safety rendszerek működését ellenőrzi. Magyar és idegen nyelvű dokumentációt használ. Informatikai eszközöket magabiztosan alkalmaz.

Szakképesítés társadalmi-gazdasági hasznosíthatóságának bemutatása (munkaerő-piacirelevanciája):

A PLC eszközei a világ szinte minden gyáraiban megtalálhatóak. Jelen vannak a közlekedési eszközökben, az orvostechnikai berendezésekben, az autógyártás területén és az ipari automatizálás szinte minden további szegmensében megjelennek. Ezért nélkülözhetetlen, hogy az e területen dolgozó elektronikai, villamos szakemberek megfelelő szakismeretekkel rendelkezzenek, és biztonságosan kezeljék a gyakorlatban az eszközöket, berendezéseket. A folyamat hosszú távon az ipari termelékenység fokozódását, a szektor teljesítményének növekedését és a versenyképesség javulását eredményezi.

Jelentkezés feltétele: érettségi végzettség, egészségügyi alkalmasság

Képzés óraszáma: 400 óra

A képzésre jelentkező kérésére a képzés óraszáma előzetes tudásméréssel vagy előzetesen megszerzett tudás beszámításával csökkenthető.

Előzetes tudásmérése:

A képzésre jelentkező dokumentumokkal nem igazolt tanulmányai vagy megszerzett gyakorlati tapasztalatai alapján képes-e a képzés során elsajátítandó tananyagegység követelményeinek teljesítésére, amelynek eredményeként a követelmények megfelelő szintű teljesítése esetén a tananyagegység elsajátítására irányuló képzési rész alól a képzésre jelentkezőt fel kell menteni.

Előzetesen megszerzett tudás beszámítása:

A képzésre jelentkező – dokumentummal igazolt – tanulmányainak beszámítása, amelynek eredményeként a tananyagegység elsajátítására irányuló képzési rész alól a képzésre jelentkezőt fel lehet menteni.

Képzés díja: 320.000 Ft
Részletfizetési lehetőséget biztosítunk.

Képesítő vizsga:

A szakmai képzés elvégzéséről „Tanúsítványt” kap a résztvevő. Képesítő vizsgára ennek birtokában független akkreditált vizsgaközpontban lehet jelentkezni.

A képesítő vizsga vizsgatevékenységeinek részletes leírása a http://szakkepesites.ikk.hu/ weboldalon érhetők el a programkövetelmények (PK) menüpont alatt – 07145003 PLC programozó.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ:
Hegedüsné Jugovits Andrea – pályázati és felnőttképzési referens,
tel.: + 36 30 106 1365, e-mail: hegedusne.andi@nagykanizsaiszc.hu

 

Copyright © 2016 Nagykanizsai SZC | Minden jog fenntartva!