Gázhegesztő

Képzés megnevezése: Gázhegesztő
Ágazat: Gépészet
Programkövetelmény azonosító száma: 07153014
Besorolása a képzési területek egységes osztályozási rendszere (KEOR) szerinti kód alapján: 0715 Gépgyártás, műszer- és fémipar

ÉRDEKEL A KÉPZÉS


Szakképesítés társadalmi-gazdasági hasznosíthatóságának bemutatása (munkaerő-piaci relevanciája):

A kifogástalan minőséget igénylő gázhegesztési feladatokra csak megfelelő kézügyességgel, gyakorlottsággal és nagyfokú önállósággal rendelkező hegesztőket lehet alkalmazni, akik államilag is elismert képesítő bizonyítvánnyal igazolt szakértelemmel rendelkeznek. A javítási és épületgépészeti szerelőmunkáknál akár az alapanyag(ok) minősége és/vagy mérete, akár a hegesztési hely hozzáférhetetlensége, vagy a hegesztési helyzet miatt sok esetben egyedül alkalmazható eljárás. Így azon gazdasági szereplők nélkülözhetetlen munkaerői, amelyek ilyen feladatokat hajtanak végre. Ezért a szakképesítéssel rendelkezők munkaerőpiaci esélyei nagyon jók.

Jelentkezés feltétele: alapfokú iskolai végzettség, egészségügyi alkalmasság

Képzés óraszáma: 350 óra

A képzésre jelentkező kérésére a képzés óraszáma előzetes tudásméréssel vagy előzetesen megszerzett tudás beszámításával csökkenthető.

Előzetes tudásmérése:

A képzésre jelentkező dokumentumokkal nem igazolt tanulmányai vagy megszerzett gyakorlati tapasztalatai alapján képes-e a képzés során elsajátítandó tananyagegység követelményeinek teljesítésére, amelynek eredményeként a követelmények megfelelő szintű teljesítése esetén a tananyagegység elsajátítására irányuló képzési rész alól a képzésre jelentkezőt fel kell menteni.

Előzetesen megszerzett tudás beszámítása:

A képzésre jelentkező – dokumentummal igazolt – tanulmányainak beszámítása, amelynek eredményeként a tananyagegység elsajátítására irányuló képzési rész alól a képzésre jelentkezőt fel lehet menteni.

A képzés díja a fentiek alapján kerül megállapításra, részletfizetési lehetőséget biztosítunk.

Képesítő vizsga:

A szakmai képzés elvégzéséről „Tanúsítványt” kap a résztvevő. Képesítő vizsgára ennek birtokában független akkreditált vizsgaközpontban lehet jelentkezni.

A képesítő vizsga vizsgatevékenységeinek részletes leírása a http://szakkepesites.ikk.hu/ weboldalon érhetők el a programkövetelmények (PK) menüpont alatt – 07153014 Gázhegesztő.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ:
Hegedüsné Jugovits Andrea – pályázati és felnőttképzési referens,
tel.: + 36 30 106 1365, e-mail: hegedusne.andi@nagykanizsaiszc.hu

 

Copyright © 2016 Nagykanizsai SZC | Minden jog fenntartva!