Felnőttképzési engedélyszáma: E-001343/2015

WPML not installed and activated.

Hűtő- és szellőzésrendszer-szerelő

Képzést indító intézmények:

A szakma ismertetése:

Épületgépészet ágazat 3 éves képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul. A hűtő- és szellőzésrendszer-szerelő szakma több részből tevődik össze. Ide tartoznak a hűtéssel, klímával, hőszivattyúval, légtechnikával és ezek berendezéseivel kapcsolatos ismeretek, amelyek a képzés során egymásra épülnek. Ennek a szakmának a képviselői hűtő-, klíma- és hőszivattyú berendezéseket, rendszereket létesítenek, szerelnek, üzemelnek be, javítanak, és tartanak karban.

Ajánlott minden fiatal számára, aki jó problémamegoldó készséggel, térlátással, műszaki affinitással, rendelkezik és szereti az alkotómunkát, a kihívásokat. Jelenleg Hűtő- és szellőzésrendszer-szerelő nagyon kedvező a piaci környezet, hiszen hatalmas kereslet van a jól képzett szakemberekre és vállalkozókra egyaránt.

Kompetenciaelvárás:

Önállóság, felelősségtudat, csapatban való együttműködés, precizitás, problémamegoldó képesség.

A szakképzettséggel rendelkező:

  • megismeri a hűtő- és szellőzési rendszerek alkatrészeit, hálózati kapcsolatukat, működési elveit;
  • elsajátítja a szereléstechnikai eljárásokat, elektrotechnikai és szabályzás-vezérlési ismereteket, lég- és szellőzési módozatokat, valamint épületgépészeti eljárásokat;
  • képes befolyásolni és jobbítani a felmelegedési terheléseket, új anyagok használatával csökkenteni a környezetet befolyásoló tényezőket.