Technikum és szakgimnázium

Technikum

A technikum a minőségi szakmai oktatás helyszíne, az ötéves képzés egyesíti a gimnázium és a szakmatanulás előnyeit. Matematikából, magyarból, történelemből és egy idegen nyelvből ugyanazt a tananyagtartalmat, ugyanolyan óraszámban kell elsajátítani, mint a gimnáziumban. Ezekből a közismereti tantárgyakból érettségi vizsgával zárul az oktatás.

A technikumban érettségizőnek nem kell ötödik érettségi tantárgyat választania, mivel a szakmai vizsga – emelt szintű vizsgaként – beszámít az érettségi tantárgyai közé. Az első két évben ágazati alapoktatás folyik, amelynek a végén ágazati alapvizsgát kell tenni a tanulóknak. Az öt év elvégzése után a tanuló egyszerre kapja kézhez az érettségi bizonyítványt és a technikusi oklevelet. A megszerezhető technikus szakképzettség középvezetői szintű ismereteket biztosít. Az itt végzettek jelentős előnyt élveznek majd a felsőoktatási felvételik, a szakirányú továbbtanulás során.

Szakgimnázium

A szakgimnáziumi képzés 4+1 éves, melynek célja az érettségi és azt követően a szakképesítés megszerzése. A képzés során nagy hangsúlyt kap a szakmai elmélet és gyakorlat oktatása. A 12. évfolyam végén kötelező szakmai érettségi vizsgát tenni a tanulóknak, majd a 13. évfolyam végén szakmai vizsgát tesznek.

NSZC Cserháti Sándor NSZC Thúry György NSZC Zsigmondy Vilmos
Technikum és Kollégium Technikum Technikum

Copyright © 2016 Nagykanizsai SZC | Minden jog fenntartva!