Ingyenesen tanulhattak négy nyelven

Megjelent: 2022-09-07 Kategória: Képzések, Nagykanizsai SZC
0

Három év alatt 1186 fő tanult ingyenesen az “Idegen nyelvi készségek fejlesztése a Nagykanizsai Szakképzési Centrumban” című, 149,3 millió forinttal támogatott pályázat keretében.

A sikeres pályázat előkészítéséről és a tapasztalatokról kedden sajtótájékoztatót tartottak a Nagykanizsai Szakképzési Centrumban (NSZC). Bene Csaba, az NSZC kancellárja kiemelte: a projekt még 2019-ben indult és a pandémia miatt csak az idén nyáron zárult. A programban 1186 fő 120 órás, angol, német, olasz és orosz nyelvű ingyenes képzésen vehetett részt. Az eredetileg vállalt létszámot túlteljesítették, s a nyelvtanárok bevonásával minőségi tudást adhattak át középiskolásoknak és felnőtteknek egyaránt.

– A nyelvtanulásban azok vehettek részt, akik nem rendelkeztek felsőfokú végzettséggel, illetve 16. életévüket betöltötték, de 65 évnél nem idősebbek – vette át a szót Anda Zoltán, az NSZC főigazgatója. – A középiskolások közül 300 fő csatlakozott a projekthez, míg rajtuk kívül több mint 800 főt kis túlzással az utcáról hívtunk be. Óriási eredmény és közös siker, hogy elértük ezt a számot. Szerencsére mindenki dicsérte a nyelvtanárokat, a képzés színvonalát. Négy nyelven 88 tanfolyam indult el, vagyis maximálisan elégedettek lehettünk. Egyelőre hasonló kiírásról még nem értesültünk, de az szavatolható, hogy a lakosság nyitott lenne rá.

Ezután a német, olasz és angol nyelvet oktató pedagógusok méltatták a programot, melynek során sokan értékes ismeretekhez juthattak. Néhányan a programban megszerzett plusztudással nyelvvizsgát tettek, míg mások külföldi munkájukban kamatoztatták a tanultakat.

forrás: https://www.zaol.hu/helyi-kozelet/2022/09/ingyenesen-tanulhattak-negy-nyelven-a-felsofoku-kepzessel-nem-rendelkezok-nagykanizsan

Copyright © 2016 Nagykanizsai SZC | Minden jog fenntartva!