Új szakmák közül is lehetett választani

Megjelent: 2022-06-30 Kategória: Rendezvény
0

Újabb állásbörzét szerveztek csütörtökön az elbocsátott Tungsram-dolgozók újbóli elhelyezkedése érdekében a gyár területén. Ezúttal viszont nemcsak helyi, hanem a tágabb környék munkaadói is megjelentek, sőt a Nagykanizsai Szakképzési Centrum szakmáit is megismerhették az érdeklődők.

Szinte lépni sem lehetett annyian érdeklődtek, majdnem minden asztal előtt sorok alakultak ki. A kanizsai vállalkozások, gyárak mellett megyeszékhelyi, kaposvári és marcali cégek is kínáltak álláslehetőséget.

Ismét a helyszínen volt Cseresnyés Péter, a térség országgyűlési képviselője, aki szívén viseli a dolgozók sorsát és elhelyezkedési lehetőségeit. Mint azt elmondta: ez már a hatodik alkalom, hogy a Tungsram területén állásbörzét szerveztek. A mostani alkalom azért különleges, mert a nagykanizsaiak mellett a megyéből, sőt még azon túlról is érkeztek olyan cégek, akik várják a dolgozni akaró munkavállalókat.

– A rendkívül széles kínálat mellett a Nagykanizsai Szakképzési Centrum (NSZC) is megjelent, ahol minden az intézményben elsajátítható képzést, újabb szakmai ismeretet tárnak a dolgozók elé – folytatta a politikus. – Olyan területekre irányítják az érdeklődőket, melyek lehetőség szerint a helybeli elhelyezkedési lehetőségüket megkönnyíti. Egy új szakma elsajátításával pedig a tudásukat is bővíthetik.

Bene Csaba, az NSZC kancellárja arról beszélt, hogy már korábban elkezdték ennek az előkészítését. A megyei kormányhivatal foglalkoztatási főosztálya kereste meg a centrumot, hogy vizsgálják meg a munkaerőpiaci adatokat és adjanak képzési kínálatot a munkahelyüket elvesztőknek.

– Az asztalt beborítják azok a papírok, melyeken a hölgyeknek, illetve a férfiaknak szóló képzési lehetőségek leírásaiból választhatnak – mondta. – Ez közel 20 szakmát jelent, például hegesztő, ápoló, pincér, szakács, de konyhai kisegítő is szerepel a repertoárban. Ma a szakképzésben mindenkinek két szakma és egy rész szakma megszerzése ingyenes felnőtt és nappali oktatásban egyaránt.

forrás: https://www.zaol.hu/helyi-kozelet/2022/06/uj-szakmak-kozul-is-lehetett-valasztani-a-kanizsai-tungsram-allasborzejen

Copyright © 2016 Nagykanizsai SZC | Minden jog fenntartva!