Párhuzamos sorsok kiállítás a Zsigmondyban

Megjelent: 2022-04-21 Kategória: Rendezvény
0

A zsidóság 1930-as és 1940-es évekbeli sorsába nyerhetnek betekintést a látogatók a Zsigmondy Vilmos Technikum kiállításán.

A felkavaró tárlat különlegessége, hogy maguk a diákok vezetik körbe rajta társaikat és az érdeklődőket. A holokausztról szóló összeállítás a Párhuzamos sorsok címet viseli.

Az Élet Menete Alapítvány által szervezett vándorkiállítás a zsidóság életét mutatja be a zsidótörvények bevezetésétől a holokauszt végéig. Jellasics Németh Edina, az iskola humán munkaközösség vezetője szerint a cél, hogy a tanulók a történelem megismerése mellett, a kirekesztettség súlyosságával is tisztában legyenek. – A gyerekek egy rendkívüli történelemóra keretében tulajdonképpen egy előadást hallgathattak meg ebben a témában. Pécsi Tibor történész, az alapítványnak a vezetője tartott előadást és az előadáson kívül, illetve amellett helyzetgyakorlatokkal fűszerezett kiállítási tárlatvezetést is tanulhattak és most már tárlatvezetőként kísérhetik végig az érdeklődőket a kiállításon – mondta el Jellasics Németh Edina, a Nagykanizsai SZC Zsigmondy Vilmos Technikum tanára.

A tárlatvezető diákokra is nagy hatással van a kiállítás. Lekszikov Zsigmond úgy gondolja, fontos, hogy a hallgatóság kellő fegyelemmel viszonyuljon a témához és ezt egy szituációs játékkal próbálják elérni. – Szétszedjük a csoportot két részre azért, hogy eszmékre tudjunk utalni és igyekszünk a srácoknak a lelkében rendet tenni, mert valaki az elején elpoénkodja. Valaki nem tudja felfogni ezt a témát kellő komolysággal, és igyekszünk beléjük sulykolni, hogy ezt a témát komolyan kell venni és ez egy nagyon szomorú esemény – fogalmazott Lekszikov Zsigmond. A kiállítás április 29-ig ingyenesen megtekinthető az intézmény aulájában.

forrás: https://kanizsatv.hu/hirek/10122-parhuzamos-sorsok

Copyright © 2016 Nagykanizsai SZC | Minden jog fenntartva!