Hetvenéves jubileumot ünnepelt a Zsigmondy

Megjelent: 2022-03-29 Kategória: Rendezvény
0

A Zsigmondy Vilmos Szakközépiskola Alapítvány szervezésében tartották meg szombaton a Zsigmondy-Winkler középiskola 70 éves jubileumára rendezett ünnepséget a jogutódnak számító Zsigmondy-technikumban.

Az eseményen részt vett egykori diákok és tanárok megkoszorúzták a Sugár utcai épületet, majd a Zsigmondy-technikum kis tornatermében bemutatták Az erénynek és tudománynak című emlékkönyvet.

Laukó Emőke, az intézmény igazgatója beszédében kiemelte: egykori zsigmondys diákként harminc éve olyan szellemiségű intézménybe került, melynek erejére manapság is támaszkodhatnak. Átszervezhető egy iskola, átépíthetik a falakat, de az őseiktől kapott örökség, a láng továbbvitele a legfontosabb. „Szerencsére jó úton járunk”, hangsúlyozta.

A rendezvény főszervezője, Balogh András elmondta: a hét évtized során az intézmény elnevezése számtalanszor megváltozott, most a Vegyipari, Ásványolajbányászati és Geológiai Technikum 1951-es alapítására emlékeztek.

– Ebből a jelentős időszakból majdnem negyven évet töltöttem az intézmény falai között – folytatta. – Csőgörné Kenese Mária ötlete nyomán elindult egyfajta emlékgyűjtés. Az öregdiákoktól kértünk történeteket egykori diákcsínyekről, képeket és megannyi személyes élményt. Sok sztorit kaptunk, s a Facebookon létrehozott Zsigmondy-csoportba feltöltött emlékek alapján állíthattuk össze a kiadványt.

Bene Csaba, a Nagykanizsai Szakképzési Centrum kancellárja örült annak, hogy ennyi öregdiák érkezett emlékezni arra az intézményre, mely talán a karrierjüket egy életre meghatározta.

Balogh László polgármester szerint Nagykanizsa büszke lehet arra, hogy mindig patinás középiskolai kínálattal rendelkezett. A Zsigmondy az eltelt 70 év alatt és most is minőségi szakemberképzést biztosít.

forrás: https://www.zaol.hu/helyi-kozelet/2022/03/hetveneves-jubileumot-unnepelt-a-nagykanizsai-zsigmondy-winkler-kozepiskola

Copyright © 2016 Nagykanizsai SZC | Minden jog fenntartva!