Szövegszerkesztésben és gépírásban is remekeltek

Megjelent: 2022-01-03 Kategória: Nagykanizsai SZC, Rendezvény
0

A Thúry-technikum diákjai nemrég a dr. Kalotay Kálmán emlékére megrendezett országos bajnoki gyorsíró-, gépíró-, szövegszerkesztő- és beszéd­íróversenyen vettek részt.

A Thúry-technikum büszke csapata (balról jobbra): Richterné László Erzsébet intézményvezető, Horváth Péter, Gerócs Eszter, Sziva Levente és Kalmár Izabella Tímea

Forrás: Zalai Hírlap

A viadalt a Magyar Gyorsírók és Gépírók Országos Szövetsége rendezi a fővárosban, dr. Kalotay Kálmán főiskolai tanár tiszteletére. A Thúry-technikum csapata évek óta képviselteti magát a megmérettetésen Kalmár Izabella Tímea felkészítő tanár vezetésével. A nívós megmérettetésen az intézmény három tanulója remekelt. Gerócs Eszter tanuló I. kategóriában szövegszerkesztésből második lett, s hibátlansági érmet nyert. Horváth Péter ifjúsági kategóriában szövegszerkesztésből szerzett ezüst­érmet, ugyanitt Sziva Levente gépírásból 4., szövegszerkesztésből 6. lett, összetettben pedig felállhatott a dobogó harmadik fokára.

– Elért eredményeik kiemelkedőek abból a szempontból is, hogy mindannyian teljesítették a nemzetközi versenykiírás szerinti szintet, így idén indulhatnak egy nemzetközi versenyen – fogalmazott Kalmár Izabella Tímea. – A tanulók a felkészülési időszakban nagy szorgalommal végezték a feladatokat, gyakorolták a minél gyorsabb, pontosabb szövegbevitelt célzó írástechnikát, mozdulat-, szó- és mondatgyakorlatokat. Nehéz betűfogások, korrektúrafeladatok kitartó gyakorlásával fejlesztették sebességüket, koncentrációjukat, gondosan elemezték, javították hibáikat, a minél tökéletesebb megoldásra törekedve. Kiemelkedő teljesítmény, hogy Gerócs Eszter ügyvitel ágazatos tanuló hibátlan versenydolgozatával szerezte meg a második helyet szövegszerkesztésből. Horváth Péter irodai titkár szakképzésben tanuló diák 80 korrektúrát hajtott végre a szövegen a rendelkezésre álló idő alatt, és csupán egyetlen hibát ejtett szövegszerkesztés versenydolgozatában. Sziva Levente pénzügyi-számviteli ügyintéző képzést folytató tanulónk két versenyszámban, gépírásból és szövegszerkesztésből ugyancsak remekelt, így érdemelte ki a kitűnő harmadik helyet.

A felkészítő hozzátette: gépírásból a versenyszöveg az Európai Unión belüli biológiai sokféleség megőrzése, a természetvédelem témája köré épült. Szövegszerkesztésből a feladat egy digitális formában átadott, maximum 9 ezer karakterből álló, ám legfeljebb 150 korrektúrát tartalmazó, a magyarországi iskolarendszer kialakulását bemutató szöveg szerkesztésére irányult.

forrás: https://www.zaol.hu/helyi-kozelet/2022/01/szovegszerkesztesben-es-gepirasban-is-remekeltek-a-nagykanizsai-thury-technikum-tanuloi

Copyright © 2016 Nagykanizsai SZC | Minden jog fenntartva!