Olimpikonok tartottak élménybeszámolót

Megjelent: 2021-11-10 Kategória: Nagykanizsai SZC, Rendezvény
0

A Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületének két tagja, dr. Kamuti Jenő olimpiai ezüstérmes tőrvívó és dr. Hegedüs Csaba olimpiai bajnok birkózó tartottak interaktív élménybeszámolót a Zsigmondy-csarnokban az intézmény diákjainak.

Az eseményen Laukó Emőke, a Zsigmondy-technikum igazgatója köszöntötte az iskola tanulóit és tanárait. Elmondta: a magyar sport két ikonja azért jött, hogy beszéljenek az életükről, a kihívásokról és lehetőségekről. A karrierjük során számos eredményt elértek, melyekkel örökre beírták magukat a sport halhatatlanjai közé.

Az eseményen, balról: dr. Kamuti Jenő olimpiai ezüstérmes, világbajnok vívó és tőrvívó, Füleky András a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületének adminisztratív igazgatója és dr. Hegedüs Csaba olimpiai bajnok birkózó beszéltek.

Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Dr. Kamuti Jenő és dr. Hegedüs Csaba szerint az a legfontosabb, hogy a gyerekek merjenek nagyot álmodni. Ők ketten bizonyítják azt, hogy aki tesz a sikerért, az meghódíthatja a világot. A magyarok tehetségesek, nemcsak a sportban osztanak érmeket, hanem az élet több területén is lehet bizonyítani, amihez kitartásra van szükség. A két, egykori élsportolót vastapssal köszöntötték a tanulók, akik kérdeztek is. Nagy örömet jelentett a diákoknak, hogy dr. Hegedüs Csaba elhozta a magyar olimpiai csapat történetének 100. aranyérmét, melyet mindenki a kezébe vehetett egy pillanatra.

forrás: https://www.zaol.hu/sport/helyi-sport/olimpikonok-tartottak-interaktiv-elmenybeszamolot-nagykanizsan-5760560/

Copyright © 2016 Nagykanizsai SZC | Minden jog fenntartva!