Két ágazati képzőközpont kialakítását kezdték el

Megjelent: 2021-10-02 Kategória: Képzések, Közlemények, Nagykanizsai SZC
0

Két ágazati képzőközpont kialakítását kezdte meg a Nagykanizsai Szakképzési Centrum. Az elektronika és elektrotechnika, illetve az informatika és távközlés ágazat infrastrukturális és eszközfejlesztéséhez közel 280 millió forintos támogatást kapott az intézmény.

Erről Cseresnyés Péter államtitkár, Bene Csaba kancellár és Anda Zoltán főigazgató számolt be tegnap sajtótájékoztatón. Cseresnyés Péter elmondta: az ágazati képzőközpontok azért jöttek létre, hogy egy adott térség speciális igényeire alapozva, cégekkel és vállalkozásokkal összefogva valósítsák meg az új szakképzési struktúrát, a duális képzést.

Bene Csaba, a Nagykanizsai Szakképzési Centrum kancellára hozzátette: az elnyert pályázati támogatásból az elektronika és elektrotechnika ágazat fejlesztéséhez két tanműhelyt – egy erősáramú és egy gyengeáramú oktatóbázist – alakítanak ki a Cserháti-tagintézményben, illetve közel 122 millió forint értékben eszközbeszerzésre is sor kerül. Az informatika és távközlés ágazatban szintén jelentős, mintegy 30 millió forint értékű eszközbeszerzésre kerül sor.

Anda Zoltán főigazgató a tegnapi sajtótájékoztatón jelezte: a projekt keretében egy nonprofit kft.-t is létrehoznak, melybe a szakképzési centrum mellett helyi és környékbeli cégeket vonnak be, így a diákok valóban gyakorlatorientált képzésekben vehetnek részt, hiszen szakmai gyakorlatukat a vállalkozásoknál tölthetik.

forrás: https://www.zaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/ket-agazati-kepzokozpont-kialakitasat-kezdtek-el-kanizsan-5643137/

Copyright © 2016 Nagykanizsai SZC | Minden jog fenntartva!