Osztályonként tartottak szalagavatót a Keriben

Megjelent: 2021-02-24 Kategória: Nagykanizsai SZC, Rendezvény
0

Rendhagyó szalagavató ünnepséget tartottak a Keriben. A pandémia miatt az iskolák ugyanis nem tarthatják meg a megszokott rendezvényeiket. Az intézmény igyekezett olyan eseményt szervezni a diákoknak, amitől mégis emlékezetes lehet az idei szalagavatójuk.

A félévzáró értekezleten, a kollégákkal egyeztetve született meg a döntés a végzős diákok szalagavatójáról – árulta el az iskola igazgatója. A jelenlegi helyzetben a hagyományos szalagavató nem tartható meg a vírus okozta korlátozások miatt, ezért a kézfogás és a puszi elmaradt, csupán egy rövid igazgatói beszéd hangzott el és az osztályfőnökök feltűzték a szalagokat a diákoknak.

– Mindenképp szerettük volna, hogy a gyerekek a szalagot, ha jelképesen is, de megkapják. Így döntöttük azt, hogy osztályonként, órás eltolással szalagavatót rendezünk a gyereknek. Nyilván a klasszikus táncos, mulatságos, utána bálozós szalagavató elmarad, de akkor is úgy gondoljuk, hogy ezt a szalagok azért meg kell kapni. Ez valaminek a lezárása, az utolsó etap kezdése és tudjuk, hogy még a ballagás is bizonytalan, így valamilyen nyomot szerettünk volna hagyni a gyerekek emlékezetében – nyilatkozta Richterné László Erzsébet, a Thúry-iskola igazgatója.

A 11. E osztályos Kiss Máté szakácsként végez idén az intézményben. Szerinte jó megoldás, hogy ily módon sikerült megszervezni a szalagavatót a diákoknak.

– Igazából én nagyon szomorú voltam, hogy nem lesz a vírus miatt szalagavató. Február első hetében tudtuk meg, hogy azért valami lesz. Szerintem mindenkinek jó érzés, hogy itt vagyunk végzősökként és lesz egy szalagunk. Hamarosan itt vannak a vizsgák is. Mindenki örül ennek valamennyire, de azért szomorúak vagyunk, hogy nem lehetnek itt a szüleink, a nagyszüleink, akik láthatják, ahogy felnövünk és végre felnőttek leszünk – mesélte Kiss Máté, a Thúry-iskola végzős diákja.

Két termet is feldíszítettek az iskolában a végzős tanulóknak a Keri dolgozói. Az egyikben a szalagavató ünnepséget tartották, a másik tanteremben pedig kimondottan erre az alkalomra készült egy fal, ahol szelfizhettek a diákok.

forrás: https://kanizsaujsag.hu/hir/202102/osztalyonkent-tartottak-szalagavatot-a-keriben

Copyright © 2016 Nagykanizsai SZC | Minden jog fenntartva!