WPML not installed and activated.

A jövő generációját segítette az oktatási program

Megjelent: 2021-01-30 Kategória: Egyéb
0

Több mint 352 millió forint pályázati támogatásából sikeres projekt valósult meg a Nagykanizsai Szakképzési Centrum intézményeiben. A fejlesztések, különböző programokkal, a diákok lemorzsolódását, tanulmányi eredményeinek javulását segítették.

A több éves, decemberben lezárult projekt részleteiről szombaton tartottak sajtótájékoztatót. Bene Csaba kancellár jelezte: a program még 2018-ban kezdődött, azzal a célkitűzéssel, hogy a Nagykanizsai Szakképzési Centrumba diákjainak iskolaelhagyását csökkentsék. A felmérések szerint hazánkban az iskolaelhagyók száma mintegy 30 százalék, amit uniós célkitűzésnek megfelelően csökkenteni kell. Ezt szorgalmazta a Ginop-projekt is, amelynek keretében számos program megvalósult. A gyerekek segítésén, korrepetálásán túl, többek közt, interaktív foglalkozások, egészségprevenciós programok és digitális alkotóműhely is megvalósult. A program először felméréssel kezdődött, amelyben azt vizsgálták, miben és hogyan tudják segíteni a fiatalokat. A NSZC intézményeiben, illetve az Erdész úti székhelyen valósultak meg a különböző programok, mintegy száz fiatal részvételével, akikkel 18 csoportban foglalkoztak a mentor tanárok. A kancellár úgy fogalmazott: a megfelelő életutat segítettek megtalálni a fiataloknak a projekt révén. A célkitűzés, miszerint négy tizedet javuljon a diákok tanulmányi átlaga, sikerült teljesíteni. A kancellár köszönetet mondott Cseresnyés Péternek is, akinek a munkája hozzájárult ahhoz, hogy a projekt Nagykanizsán megvalósult.

Az államtitkár, országgyűlési képviselő a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy olyan módszereket, technikákat adjanak a pedagógusok kezébe is, amelyekkel a későbbiekben is támogathatják, motiválhatják a fiatalokat.

-Magyarországon munkaalapú társadalmat építünk, így szükség van a jó szakmunkásukra. Mindig híresek voltunk a jó szakképzési rendszerünkről, a szakmunkások tudásáról. A magyar gazdaságnak szüksége van szakember-utánpótlásra. Fontos, hogy a fiatalok ne csak felsőfokú végzettségben gondolkodjanak, amikor a továbbtanulásról van szó. A szakmaszerzés is legyen cél, ami a későbbiekben jó egzisztenciát biztosít – fogalmazott a politikus.

forrás: https://www.zaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/a-jovo-generaciojat-segitette-az-oktatasi-program-nagykanizsan-4890394/

Copyright © 2016 Nagykanizsai SZC | Minden jog fenntartva!