Szakmát a kézbe! (2. rész) – Cserháti

Megjelent: 2020-11-18 Kategória: Képzések, Nagykanizsai SZC
0

A pályaorientációs beszélgetés sorozat második adásában a Nagykanizsai Szakképzési Centrum Cserháti Sándor Technikum és Kollégiuma kapott bemutatkozási lehetőséget.

A „Szakmát a kézbe!” pályaorientációs beszélgetés sorozat második adásában a Nagykanizsai Szakképzési Centrum Cserháti Sándor Technikum és Kollégiuma kapott bemutatkozási lehetőséget. A műsor – mint már ismert – a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara segítségével és kezdeményezésével valósult meg, melynek keretében a pályaválasztás előtt álló fiatalok tájékoztatása a cél. A Cserháti-iskola igazgatója a szakképzés átalakulásának ismertetése mellett az intézmény nyújtotta lehetőségekre is kitért. – Alapjaiban a Cserháti egy műszaki középiskola. Bár sokat változtunk, hiszen sportágazatban, illetve köznevelési törvény szerint szakgimnáziumban pedagógiával kapcsolatos képzésünk is van az iskolában. aki a műszaki ágazatokra készül, azért jó, ha matematikából és fizikából közepes, vagy jobb eredménnyel rendelkezik. Természetesen megfelelő motiváltság esetén minden hiányosság pótolható. Tehát várjuk azokat a gyerekeket, akik ilyen érdeklődési körűek, és igyekszünk felkelteni a további érdeklődésüket, és motiválni őket abban, hogy el tudják végezni az iskolát – mondta el Péterváriné Kiss Sarolta, a Cserháti-iskola igazgatója.

Vannak olyan diákok, akik a családi kötődés, illetve hagyomány miatt eleve célkitűzéssel érkeznek a Cserhátiba. Botond felmenői – édesapja, nagyapja is hasonló területen tevékenykedik, a 12. évfolyamos diák teljesen elégedetten nyilatkozott az iskoláról. – A gépek megvannak a tanuláshoz, a gyakorlatot meg tudjuk itt csinálni, fel vannak szerelve a műhelyeink, csak nyáron kell elmennünk különböző gyárakba, helyekre, ahol még több tapasztalatot szerzünk a szakmához – fogalmazott Németh Botond.

Az intézménynek több partnere van, ahol a gyakorlati idejüket tölthetik a Cserháti tanulói. – Mielőtt elkezdünk együtt dolgozni, találkozunk a tanulókkal és beszélgetünk. Számunkra ha nem is a megszerzett tudás a legfontosabb, – bár az is fontos – de a szándék mindenekelőtt jó kell, hogy legyen. És egy felvételi elbeszélgetés során ez kiderül – hangsúlyozta Moór András, a Moór Autó Kft. ügyvezetője. A teljes beszélgetés a Kanizsa Médiaház youtube csatornáján elérhető. Csütörtökön a Nagykanizsai Szakképzési Centrum Zsigmondy tagintézménye mutatkozik be.

forrás: http://kanizsatv.hu/hirek/6960-szakmat-a-kezbe-2

Copyright © 2016 Nagykanizsai SZC | Minden jog fenntartva!