WPML not installed and activated.

Kerékpártúrát szerveztek a kanizsai „cserhátisok”

Megjelent: 2020-09-30 Kategória: Egyéb, Nagykanizsai SZC
0

A Cserháti Szakképző Iskola az előző évek hagyományait követve az idén is megtartotta „Tour de Cseri” elnevezésű kerékpáros túráját. A vegyes korosztály alkotta csapat ezúttal Zalakarosig tekert.

Az aktív testmozgást Horváth Zsolt testnevelő tanár vezette, aki elmondta: 2012 óta minden évben megrendezett őszi kerékpáros túrát mindig az európai autómentes naphoz igazítják. A rendezvény egyik hosszú távú célkitűzése az, hogy rávegye a rendszerint autó­val munkába, iskolába vagy kikapcsolódni járó polgárokat, hogy az utazáshoz fenntartható alternatív közlekedési módokat vegyenek igénybe. A rendezvénysorozat hozzájárul a polgárok egészségének és életminőségének javításához.

– Az évek során sokfelé jártunk, az idén a 42 fős társaságunkkal a zalakarosi termál tavat, valamint a kilátót kerestük fel – folytatta a pedagógus. – Idén először a 9. évfolyamos, sport ágazaton tanuló diákok a szervezésben is részt vehettek, hiszen ez nekik már egy közös projektmunka volt, ami az új szakképzési rendszerben része a tanulmányaiknak. Ennek keretében csoportokat alakítottak ki, melyeknek különböző feladataik voltak. Akadtak, akik az előkészítésben, szervezésben, reklámozásban vettek részt, másoknak különböző témákból, főleg a kerékpározásból, illetve a fürdőváros történelméből kellett felkészülniük és elő­adást tartaniuk.
A sport, így az aktív kerékpározás népszerűsítése folytatódik az intézményben, hiszen tavasszal újabb túrára indulnak, hogy felfedezzék Zala megye rejtett természeti kincseit.

forrás: https://www.zaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/kerekparturat-szerveztek-a-kanizsai-cserhatisok-4550935/

Copyright © 2016 Nagykanizsai SZC | Minden jog fenntartva!