Hangszerrel segítik a zenetanulást

Megjelent: 2019-12-21 Kategória: Nagykanizsai SZC, Rendezvény
0

A Nagykanizsai Család- és Gyermekjóléti Központ még ősszel szervezte meg az „Útvesztők-útkeresők” bűnmegelőzési akadályversenyt, melyen a Thúry György Szakképző Iskola 10. c osztálya végzett az első helyen.

Az ezzel járó pénznyereményt pedig az osztály összetartó közössége nem például kirándulásra költötte, hanem jótékony célra fordította. A vetélkedő szervezőjének javaslatára három tehetséges zalakomári roma zenész gyereknek vásároltak akusztikus gitárt a pénzből. A megható átadót tegnap tartották az intézmény könyvtárában.

Richterné László Erzsébet, a Thúry-iskola igazgatója köszöntőjében elmondta: büszke az összetartó osztályközösségre, melynek tagjai a szerényebb körülmények közt élő kortársaikra is gondolnak. Az autentikus zenét játszó zalakomári fiataloknak kivételesen örömteli pillanatokat okoztak. Barbalics László, a 10. c osztályfőnöke azt emelte ki, hogy a diákok jó példával szolgálnak minden fiatalnak. A zalakomári fiatalok egyébként nem voltak ismeretlenek előttük, az „Útvesztők-útkeresők” vetélkedőn bemutatott előadásuk lenyűgözte őket.

– Most Bogdán György, Bogdán Attila és Bogdán Tibor vette át az ajándékot, de hosszú távon az összes tehetséges zalakomári zenész fejlődéséhez hozzájárulhat ez a gitár – mondta Molnár Krisztina Tünde, a 10. c osztály szóvivője. – Ráadásul György három testvére és unokatestvére alkotja a Fölszállott a páva című televíziós zenei tehetségkutató műsorban is látott Komári Puják elnevezésű együttest, s ők is használhatják a hangszert.

Dr. Kaszás Gizella, a családsegítő központ igazgatója azt mondta: minden tudás fölé helyezkedik az emberi szeretet és a jóság. A középiskolások példája követendő lehet akár felnőttek számára is. Míg ilyen fiatalok vannak, van értelme a felnőttek munkájának.

forrás: https://www.zaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/hangszerrel-segitik-a-zalakomari-fiatalok-zenetanulasat-3516909/

Copyright © 2016 Nagykanizsai SZC | Minden jog fenntartva!