Fotókiállítás nyílt a Zsigmondyban

Megjelent: 2019-11-14 Kategória: Nagykanizsai SZC, Rendezvény
0

Födő Szilárd fotóiból nyílt kiállítás tegnap a Zsimondy-iskolában. A Kanizsai Dorottya Kórház rehabilitációs osztályán gyógymasszőrként dolgozó természetfotós Erdélyben, Lengyelországban, a Vajdaságban és Gemencen készített képeit az év végig tekinthetik meg az érdeklődők.

Madárfotók is láthatók a szerdán nyitott tárlaton, amellyel a Zsigmondy-iskola vezetői – egyebek mellett – a természetvédelem jelentőségére is rávilágítanának a diákok számára. – Elsősorban az volt a célunk, hogy a gyerekek, akiknek nagyon sok okostelefon van a kezében, s mindenféle képet készítenek vele, tanuljanak meg kicsit más szempontból is képeket készíteni. A természetfotózás egy összetett dolog, hisz egyrészről a természetet mutatja be, s azt is reméljük, hogy a képek kapcsán felhívjuk a figyelmüket arra is, hogy a természetet óvni, védeni, szeretni kell. S ezt az érzést mind fotókon keresztül is meg lehet mutatni – mondta Laukó Emőke, a Zsigmondy-iskola igazgatója.

Födő Szilárd már jó pár éve, hogy szabadidejében komolyan foglalkozik a természetfotózással. A Zsigmondy-s tárlat képei között olyan fotó is szerepel, amely elkészítése több évbe telt. – Sokat „bénáztam” vele, általában vízben voltam derékig. Ott volt bent az állvány a géppel. Különböző verziókban próbálkoztam, volt ellenfény, hátulról is jött fény, az objektívre olyan pluszt tettem, hogy a víz ne csillanjon be. A vízfelszín fölött az objektív nem nagyon akart fókuszálni, s így többféle megoldással próbálkoztam – említette a természetfotós.

Födő Szilárd képeit az utóbbi időben több pályázaton is elismerték.

forrás: http://www.kanizsatv.hu/hirek/4329-fotokiallitas-nyilt-a-zsigmondyban

Copyright © 2016 Nagykanizsai SZC | Minden jog fenntartva!