WPML not installed and activated.

Pályaorientációs napot tartottak a Zsigmondyban

Megjelent: 2019-11-08 Kategória: Képzések, Nagykanizsai SZC, Rendezvény
0

Pályaorientációs napot tartottak ma a Nagykanizsai Szakképzési Centrum Zsigmondy Vilmos Szakképző Iskolájában. A tanulók több szakterület képviselőjének előadását hallgatták meg, és egyúttal kérdéseiket is feltehették, amelyekre első kézből kaptak válaszokat.

A pályaorientációs napot több partner segítette, így a Munkaügyi Központ, a Pannon Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem és a Körmendi Rendészeti Szakgimnázium munkatársai tartottak tájékoztatót a pályaválasztás előtt álló diákoknak. – A végzős diákoknak mindenféleképpen valamiféle orientáció, hogy mit lehet csinálni. A munkában mire kell figyelnem, ha továbbtanulok, mire van szükségem. Az alsóbb évfolyamoknak pedig egy motiváció – mondta Patonai Katalin, az NSZC Zsigmondy Vilmos Szakképző Iskolájának szakmai igazgatóhelyettese.

A diákok többségének A és B terve is van a pályaválasztást illetően. Gerencsér Adrienn kortárssegítő saját bevallása szerint nem a tipikusan nőies szakmák iránt érdeklődik. – Kezdetben nagyon szerettem volna Pestre elmenni egyetemre, viszont azt kezdtem érezni, hogy ez nem az én pályám, úgyhogy mindenképpen pályát szeretnék módosítani, viszont B lehetőségnek mindenképpen megtartom az egyetemet, és nagyon érdekel a bűnmegelőzés, a bűnügyi szakterület, úgyhogy majd kiderül – árulta el Gerencsér Adrienn. A pályaorientációs napon a végzős, illetve pályaválasztáshoz közel álló tanulók a szakemberek nyújtotta információkkal gazdagodtak, az alsóbb évfolyamos diákok pedig üzemlátogatáson vettek részt.

forrás: http://www.kanizsatv.hu/hirek/4274-palyaorientacios-napot-tartottak-a-nagykanizsai-szakkepzesi-centrum-zsigmondy-vilmos-szakkepzo-iskolajaban

Copyright © 2016 Nagykanizsai SZC | Minden jog fenntartva!