Ültessünk 10 millió fát Magyarországon

Megjelent: 2019-11-12 Kategória: Nagykanizsai SZC
0

Csatlakoztunk az „Ültessünk 10 millió fát Magyarországon” kezdeményezéshez

A Nagykanizsai Szakképzési Centrum és három tagintézménye  is csatlakozott az „Ültessünk 10 millió fát Magyarországon!” kezdeményezéshez és 2019. november 8-án öt fát ültettünk el a Vásárcsarnok parkolóját övező zöld területen.

A mozgalmat elindító kezdeményezés Bojár Iván András nevéhez fűződik, aki a faültetés fontosságára, sőt elkerülhetetlenségére hívja fel a figyelmet, miközben cselekvésre sarkallva arra buzdít, hogy csatlakozzunk a nemzetközi viszonylatban egyre sokasodó pozitív példához és cselekedjünk. Az élet napjának elnevezett országos megmozdulás keretein belül több mint száz településen, köztük a mi városunkban is fákat ültettek önkéntesek.

Fontosnak tartottuk ehhez a civil fásítási kezdeményezéshez csatlakozni, amelynek céljaival teljesen azonosulni tudunk, hiszen mindannyiunk közös érdeke, hogy minél zöldebb környezet létrehozásával, a szén-dioxid megkötését segítő és a levegő hűtését elősegítő fás környezet megteremtésével mérsékeljük a felmelegedés okozta környezeti változást. A fáknak fontos szerepe van a rétegvizek megkötésében és az özönvízszerű esőzések okozta talajerózió megakadályozásában.

Személyes példánkkal arra szeretnénk sarkallni a felnövekvő nemzedéket, hogy érezzék saját ügyüknek a környezetvédelmet és ezen belül is ismerjék meg a fák szerepét és fontosságát a klímavédelemben.

Copyright © 2016 Nagykanizsai SZC | Minden jog fenntartva!