WPML not installed and activated.

Magyar Tudomány Napi Ünnepség

Megjelent: 2019-11-04 Kategória: Nagykanizsai SZC, Rendezvény
0

A magyar tudomány ünnepéről a Magyar Tudományos Akadémia már 1997 óta megemlékezik, hivatalosan azonban 2003 óta ünnepeljük minden év november 3-án, azon a napon, melyen 1825-ben Széchenyi István birtokainak egy évi jövedelmét felajánlotta a Magyar Tudós Társaság megalapítására, és ezzel lehetővé tette a Magyar Tudományos Akadémia megalapítását.

A hivatalos indoklás szerint az „Országgyűlés a tudomány társadalomban betöltött szerepét kiemelkedően fontosnak, a tudomány művelése és fejlesztése érdekében végzett tevékenységet elismerésre és kiemelkedő támogatásra méltónak tartja” ezért e napot a 2003. évi XCIII. törvénnyel a magyar tudomány ünnepévé nyilvánította.

A 2017-es évben meghirdetett „Emberközpontú tudomány” mottójú rendezvény Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Nagykanizsai Szakképzési Centrum szervezésében került lebonyolításra, ami 2019. november 4-án 10 órakor kezdődött a Medgyaszay Házban.

A konferenciát Bene Csaba a Nagykanizsai Szakképzési Centrum kancellára nyitotta meg.

Gondolatokat hallgattunk meg a tudományról Bera Evelin 12/C., Varga Miksa 10/C. osztályosoktól, majd egy részletet a Valahol Európában című musicalből Virovecz Nóra 10/B-os előadásában Zene az kell…, akik a Nagykanizsai Szakképzési Centrum Thúry György Szakképző Iskolájának tanulói. Ezt követte Dr. Mihalecz Károly „Hétköznapi tünetek, komoly betegségek…”, majd  Dr. Tóth-Kaszás Nikoletta „Menni vagy maradni? – Kötődés és identitás a Z generáció szemével” című előadása.

Az előadások után Anda Zoltán a Nagykanizsai Szakképzési Centrum főigazgatója összegezte a nap tanulságait.

A rendezvényen 120 fő vett részt, főleg középiskolások, valamint intézmények képviselői.

Copyright © 2016 Nagykanizsai SZC | Minden jog fenntartva!