WPML not installed and activated.

Rendhagyó tanóra Nagykanizsán

Megjelent: 2019-11-04 Kategória: Képzések, Nagykanizsai SZC, Rendezvény
0

Az olasz nyelvet fakultációban tanuló, illetve az itáliai gasztronómia iránt érdeklődő diákok számára tartott rendhagyó olasznyelv-órát a Nagykanizsai Szakképzési Centrum Thúry Szakiskolájának tankonyháján Vlaszák Andrea.

A tegnapi alkalom immár a harmadik, mellyel Vlaszák Andrea olasznyelv-tanár, az iskola idegen nyelvi munkaközösségének vezetője a gyerekeket az itáliai konyha rejtelmeibe avatta be a World Pasta Day, azaz a tészta világnapja apropóján.

A tanárnő elmondta, hogy a gyerekek többféle tradicionális olasz tésztaételt készítettek, melyeket végül jóízűen el is fogyasztottak. Az asztalokra többek közt a nálunk is közismert spaghetti alla carbonara, a fokhagymás, erős paprikás spaghetti aglio olio peperon­cino, valamint rukkolás, pecorino sajtos tészta került.

Az eseményt megtisztelte jelenlétével az olasz kereskedelmi kamara magyarországi kirendeltségének vezetőhelyettese, Fernando Martignano és egy olasz étterem séfje, Sergio Viti is.

forrás: https://www.zaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/rendhagyo-tanora-kanizsan-megpedig-a-teszta-vilagnapja-alkalmabol-3387729/

Copyright © 2016 Nagykanizsai SZC | Minden jog fenntartva!