Próbáld ki, csináld meg, ismerd meg!

Megjelent: 2018-04-13 Kategória: Nagykanizsai SZC, Rendezvény
0

A térség újraválasztott országgyűlési képviselője, Cseresnyés Péter a megnyitón elmondta: a bérek folyamatosan emelkedtek, így biztos megélhetése lehet annak, aki dolgozni akar. A Kanizsa Centrumban megrendezett eseményen több mint 30 szakmát ismerhettek meg az érdeklődők.

A forrasztást tanulja ez a fiatalember. Horváth Zsombort nagyon érdeklik a műszerekkel kapcsolatos munkák, és már most elsajátította ezek technikáját. – A többi rézcsíkra ne menjen olvasztott ólom, mert akkor zárlatos lesz és a kis karika teljesen be legyen fedve ólommal – fogalmazott Horváth Zsombor.

A hatodik osztályos fiatalt édesapja is elkísérte a Szakmák éjszakájára. – Nagyon jó kezdeményezésnek tartom. Igazából a mai fiataloknak meg kell mutatni, hogy mit és hol tudnak megtalálni. Nulla információ, mert amit az interneten megtalálnak az nagyjából semmi még félreinformáció, itt élőben meg tudják találni, hogy mik vannak és ki tudják próbálni, amiben jók. Nemcsak egy fiktív képük lesz, hanem egy teljesen valós képet tudnak magukban kialakítani arról, hogy melyik irányba orientálódjanak – vélekedett Horváth László.

Az idei, immáron harmadik alkalommal megszervezett Szakmák éjszakáján több mint 30 féle szakmát ismerhettek meg és próbálhattak ki az érdeklődők. – Azért fontos ez – az egyik legfontosabb eseményünk a tanévben – mert itt koncentráltan, egyhelyen be tudjuk mutatni mind a három tagintézménynek a képzési kínálatát és nem kell a gyerekeknek külön-külön elmenni a tagintézményekbe – mondta el Bene Csaba a Nagykanizsai Szakképzési Centrum főigazgatója.

Az érdeklődők az autószerelőtől az asztaloson át egészen a szakács, pincér szakmáig sokféle hivatással találkozhattak. Az eseményen Cseresnyés Péter elmondta: nagy szükség van hazánkban a jól képzett szakemberekre, akiknek – a kormányzati intézkedéseknek köszönhetően – évről évre emelkedik a bérük. – Azzal, hogy folyamatosan emelkedtek a bérek és első sorban a versenyszférában emelkedtek jelentős mértékben, ott is a ténylegesmunkát végzők – nem az irányításban résztvevők – a ténylegesmunkát végzők bére nagyobb mértékben emelkedett, mint a menedzsmenté vagy éppen az irányításban dolgozóké. Ez azt jelenti, hogy szükség van Magyarországon a jól képzett dolgozni akaró szakemberekre és azért van szükség rájuk, mert nagyon sok munkahely létesül Magyarországon, olyan munkahelyek, amelyek biztos egzisztenciát tudnak biztosítani embereknek – hangsúlyozta Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő.   A Szakmák éjszakájához országosan több mint 450 intézmény csatlakozott, melyekben összesen mintegy 4500 program közül válogathattak az érdeklődők.

forrás: http://kanizsatv.hu/hirek/23992/a-szakmak-ejszakajan/

KÉPGALÉRIA MEGTEKINTÉSE TOVÁBB

Copyright © 2016 Nagykanizsai SZC | Minden jog fenntartva!