WPML not installed and activated.

Magyar Tudomány Napja a Medgyaszay Házban

Megjelent: 2016-11-24 Kategória: Rendezvény
0

„Egy nemzet ereje a kiművelt emberfők sokaságában rejlik.” (Széchenyi István)

Ez volt a mottója Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Gazdálkodási és Tudományos Társaságok Szövetsége és a Nagykanizsai Szakképzési Centrum szervezésében immár sokadik alkalommal megrendezett tudományos szakmai konferenciának, amely a Magyar Tudomány Napja alkalmából 2016. november 24-én 10 órakor kezdődött a Medgyaszay Házban.

Bene Csaba a Nagykanizsai Szakképzési Centrum főigazgatója köszöntötte a megjelenteket. A fórumot Dénes Sándor Nagykanizsa MJV Önkormányzatának polgármestere nyitotta meg. A rendezvényre Könczöl Ferenc alezredes, a Magyar Honvédség 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred parancsnokát is sikerült meghívni, aki „A légvédelmi rakéta fegyvernem múltja, jelene és jövője” címmel tartott előadást. Baráth Yvette magyar dalokat énekelt, melyet  Simó Márta zongorán kísért, ők mindketten a Farkas Ferenc Művészeti Iskola művésztanárai, majd ezt követően Prof. Dr. Kovács László a Nyugat-Magyarországi Egyetem Szombathelyi főiskolai tanára „Magyar tudósok szerepe a világ fizikájában 100 éve halt meg a nagykanizsai születésű Zemplén Győző” tartott beszámolót. Kutasi Zoltán a Pallas Athéné Egyetem Kecskemét csapatvezető mérnöke a „Kecskeméti hallgatók az energiatakarékos járművek világversenyein” témakörben tájékoztatta a jelenlévőket.
A rendezvényen 200 fő vett részt, főleg középiskolások, valamint intézmények, gazdálkodó és civil szervezetek képviselői. Az előadásokat követően Janzsó Antal a GTTSZ főtitkár helyettese összegezte a nap tanulságait.

 
KÉPGALÉRIA:
[foogallery id=”6127″]

Copyright © 2016 Nagykanizsai SZC | Minden jog fenntartva!