Nagyszerű sikerek a Szakma Sztár Fesztiválon!

Megjelent: 2016-04-20 Kategória: Képzések, Nagykanizsai SZC, Rendezvény
0

Idei évben öt tanulónk jutott be a Szakma Kíváló Tanulója Verseny (SZKTV) nemzeti döntőjébe, amelyet a korábbi évekhez hasonlóan idén is a Hungexpo Budapesti Vásárközpont “G” pavilonjában, a Szakma Sztár Fesztivál  keretei között bonyolítottak le.

A legnagyszerűbb eredményt Léránt Márk (12.O) érte el, aki a a villanyszerelő szakmában a dobogó legfelső fokára állhatott fel, így az idei tanévben az ország legjobb villanyszerelő tanulója lett. Népes mezőnyben, egy szokatlanul nehéz bekötési feladatot szinte hibátlanul teljesítve végzett az élen. A versenyen nyújtott teljesítményével Márk kiérdemelte, hogy felszabaduljon az év végi szakmai vizsga valamennyi feladata alól, így már zsebében érezheti a jeles szintű oklevelet. Külön elismerést jelent, hogy a Magyar Kereskedelmimés Iparkamara jóvoltából megfigyelőként kiutazhat a svédországi Göteborgba a szakmák európabajnokságának is nevezett EuroSkills 2016  nemzetközi versenyre.

Évről évre hagyományosan szép eredményt érnek el a kárpitos tanulók is. Az idei évben Böröndi Klaudia (11.E) a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Mindkét versenynapon nagyszerű teljesítményt nyújtott, de két másik versenyző kicsivel jobbnak bizonyult. Klaudia is felszabadult, így ő is izgalom nélkül várhatja a szakmai vizsgát.

Bár a dobogóra nem kerültek fel, de a vasas szakmák is szép eredményt értek el. Az épület- ls szerkezetlakatosok között Fenyvesi Dániel (12.O) a negyedikGyőrfy Patrik Géza pedig az ötödikhelyet szerzte meg. A versenyen mutatott teljesítménye alapján Fenyvesi Dani is megkapta a teljes felmentést. A hegesztő szakmában Bogdán Milán Ivó a nyolcadik helyet szerezte meg.

Összesítve a 2015/2016. tanév iskolai SZKTV “éremtáblázata”:

Név Osztály Szakma Helyezés
Léránt Márk 12.O Villanyszerelő I.
Böröndi Klaudia 11.E Kárpitos III.
Fenyvesi Dániel 12.O Épület- és szerkezetlakatos IV.
Győrfy Patrik Géza 12.O Épület- és szerkezetlakatos V.
Bogdán Milán Ivó 12.O Hegesztő VIII.

Gratulálunk nem csak a dobogósoknak, de minden döntőbe jutott tanulónak és felkészítő tanáraiknak!

Copyright © 2016 Nagykanizsai SZC | Minden jog fenntartva!